* XMAS – DIY *

December is toch wel de maand waarin alle kerstspullen te voorschijn worden gehaald en de huizen gezellig worden aangekleed met lichtjes, kerstbomen, sterren.. Mijn kerstversiering is eigenlijk nooit hetzelfde, elk jaar veranderd er wel wat of wordt er zelf wat in elkaar geknutseld. Dit jaar heb ik eigenlijk, bijna nog geen kerstdingen staan. Hoogste tijd dus om zelf een kerstitem te maken..

Kerst DIY Voor deze zelfmaker heb je niet veel nodig, maar het resultaat is wel heel leuk! Oke, maar wat heb je nodig; wol, stof, kledinghanger, naald, schaar en eventueel een naaimachine.

Het is eigenlijk heel simpel, maar hieronder de stappen nog even kort uitgelegd.
* Knip een stuk stof op de juiste maat, zodat deze ook straks op de hanger kan.
* Vouw de stof aan de bovenkant om de hanger heen en naai vast op de naaimachine.
* Zelf heb ik eerst het rendier op papier getekend. Het papier heb ik met spelden vast gezet op de stof, op de goed plek. Met de naald heb ik zowel door het papier als door de stof heen geprikt in de vorm van het rendier.
* Alle gaatjes gedaan? Dan is het eigenlijk alleen nog de vorm met de wol borduren.

Een simpele en kleine kerst zelfmaker, maar hiermee komt mijn kamer weer langzaam in de kerstsferen. Zo kwam bij mij vandaag ook het eerste kerstkaartje op de mat vallen, zo leuk! Hoogste tijd om deze week misschien zelf ook maar eens wat kerstkaartjes op de bus te gaan doen..

Hebben jullie je huis al in kerstsfeer en maken jullie ook wel eens wat zelf voor kerst?

2 Comments, RSS

  1. Liza december 18, 2016 @ 8:52 am

    Erg leuk!

  2. Henrieke december 19, 2016 @ 5:59 am

    Wat mooi zeg. En de vorm is lekker basic, maar super duidelijk 🙂

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*