Blog recepten

Tijd voor een gezond tussendoortje

Tegenwoordig probeer ik niet standaard naar de pauze koekjes te pakken, als ik onderweg of op school ben. Iets gezonds, denk bijvoorbeeld aan fruit of groeten en anders een zelfgemaakt en gezond tussendoortje. Zo ook deze muffins, ze zijn lekker zoet, waardoor je het gevoel hebt dat er suiker in zit, maar niks is minder waar. Muffins zonder suiker! 

Ingrediënten:

  • 100 gram havermout
  • 2 bananen (het liefst bruine bananen, want hoe bruiner hoe zoeter, zeggen ze )
  • 2 eieren
  • 2 tl. bakpoer
  • 2 tl. kaneel
  • een grote hand vol rozijnen
  • 8 muffinvormpjes

Verwarm de over voor op ongeveer 180 graden. Maal de havermout in een blender tot meel. Voeg de bananen in stukjes 1 voor 1 toe samen met de eieren tot een glad beslag. Voeg het bakpoeder en de kaneel toe, even mixen. Als laatste roer je de rozijnen erdoor heen. 

Zet de 8 muffinvormpjes klaar. Vul met een lepel de muffinvormpjes met beslag. Oven voorverwarmd? Plaatst de muffins in de over voor ongeveer 30 minuten. Als je een sate-prikker er schoon uit kunt halen zijn de muffins klaar. Heerlijk in de ochtends bij de koffie of 's middags bij de thee. 

Gezond tussendoortje
Gezond tussendoortje
Gezond tussendoortje
Gezond tussendoortje

Maak jij wel eens gezonde tussendoortjes? Ben je van plan om deze muffins te maken of ben je misschien geïnspireerd tot iets anders. Laat het mij vooral weten. Deel een foto met #studiobabsie, tag mij of mail mij, het mag en kan allemaal. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Want, "van een berichtje krijg ik een blij gezichtje! 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Verie
    oktober 3, 2017 at 6:00 pm

    Echt heel lekker en leuk om te maken! Ga ik zeker doen!

    Lieve-Groetjes,
    Verie

  • Laat een reactie achter