Blog DIY

Sinterklaas cadeaus inpakken

Pakjesavond, over een week is het alweer zover. Heb jij alle cadeautjes al in huis of zelfs misschien al ingepakt? Het “traditionele” sinterklaas inpakpapier is vooral gericht op kinderen. Felle kleurtjes en kinderlijke illustraties. Heel leuk maar als je sinterklaas met vrienden of familie viert, zonder kinderen is het juist leuk om ook het papier daar op aan te passen. Daarom laat ik je verschillende manieren zien om je sinterklaas cadeaus in te kunnen pakken op een volwassen manier..img_7492img_7526numers

 1. Gebruik een ouderwetse sinterklaas illustratie als inpakpapier. Ik gebruikt een tekening van Fiep Westendorp. (hier te vinden)
 2. Bij zwarte piet hoort natuurlijk een veer op de pietenmuts. Maar een veer staat gelijk ook heel chique op een cadeautje.
 3. Alle woorden die met sinterklaas te maken hebben schreef ik op een wit papier, (pakjesavond, pepernoot, sinterklaas enz.).
 4. Met een stukje stof en stempels maakte ik zelf labeltjes om aan de cadeautjes te kunnen hangen. Zo gebruikte ik de tekst ‘kapoentje’, ‘van sint en piet’, ‘wie zoet is..’ enz.
 5. Een moderne mijter uitgesneden uit een stukje gum, zodat je zelf je sinterklaas papier kunt stempelen.
 6. Ook de pakjesboot hoort natuurlijk bij sinterklaas..
 7. Geen inpakpapier meer in huis? Een stuk krant kan ook heel hip en leuk zijn.

img_7495img_7529De labels die ik zelf maakte van een stukje witte stof. Heel simpel maar een leuk effect!img_7494Stiekem moet ik mijn sinterklaas cadeautjes nog kopen.. Maar hoe ik ze moet inpakken weet ik nu in ieder geval al! ;p Moet jij je cadeaus nog kopen of heb je ze allemaal al? En laat me vooral zien als je één van deze manieren gaat gebruiken, ben heel benieuwd..

***

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Liza
  november 28, 2016 at 8:27 am

  Ziet er erg leuk uit!

 • Reply
  Ingrid
  november 28, 2016 at 8:49 am

  Wat een mooie plaatjes! Leuke inspiratie, dankjewel.

 • Laat een reactie achter