Simpele en hippe opbergdoosjes zelfmaken

Je kent ze vast wel, de sigarenkistjes. Ik blijf ze leuk vinden om te gebruiken. En met een likje verf wordt het zo een  hip opbergdoosjes! Je hebt maar weinig nodig maar het resultaat is een hip opbergdoosje wat leuk gebruikt kan worden in het interieur.

Je hebt nodig: sigarenkistje(s) * verf * split-pen * elastiek * stukje leer/stof * tagger * boormachine *

Zelf heb ik twee varianten gemaakt. De groene heeft een sluiting met een elastiekje wat om de gouden split- pen gaat. Voor de split-pen heb ik eerst een gaatje geboord met de boormachine. Het elastiekje heb ik vast gezet met de tagger, kijk uit dat de nietjes niet te lang zijn.

Het roze sigarenkistje heeft een stukje leer, waarmee het open gemaakt kan worden. Het stukje leer is, zoals hierboven te zien is, vastgezet met de tagger. Sigarendoosjes hebben vaak een opstaand nietje waarin de deksel kan klikken zodat het doosje dicht kan. Daarom heb ik in het leer  ook een sneetje gemaakt met een mesje zodat het doosje daarin dicht kan klikken.De doosjes zijn super handig als opbergdoosjes en ook leuk om met elkaar te combineren en te stapelen! Zelf koos ik voor een groene en een roze doosje. Ik gebruikte verf van Le Noir & Blanc, in de kleuren, Tuscan olive green en Blossom pink. Bij de Karwei verkopen ze handige mini blikjes van dit merk verf, zo hoef je niet een heel groot blik te kopen en scheelt ook nog eens geld.

Ga je ook zelf aan de slag om deze hippe opbergdoosjes te maken?! Laat het vooral weten of zien via bijvoorbeeld Instagram. Ik zou het super leuk vinden om alle creaties te zien!

***

8 Comments, RSS

 1. stephanie april 17, 2017 @ 7:51 am

  wat een leuke kistjes! gaaf gedaan met die sluitingen.
  ik vind sigaren altijd stinken, ruiken die kistjes er nog naar of is dat al vervlogen?

  • Babette april 17, 2017 @ 7:55 am

   Dankjewel! Neehoor, die van mij ruiken helemaal niet meer naar sigaren! 😉

 2. Anouk april 17, 2017 @ 6:58 pm

  Ooh, dat ziet er leuk uit!

  • Babette april 19, 2017 @ 10:19 am

   Dankjewel Anouk!

 3. Femke april 19, 2017 @ 8:10 am

  Wat een leuk idee! Ik gebruik ook sigarendoosjes om spullen in op te bergen, tijd om die eens te gaan pimpen ;).

  • Babette april 19, 2017 @ 10:19 am

   Dankjewel! Ben benieuwd naar jouw creaties!

 4. Sabine april 19, 2017 @ 8:17 pm

  De kistjes zijn leuk geworden, de sluiting van die groene vind ik erg mooi.

  Sigarenkistjes doen me denken aan vroeger, mijn opa rookte sigaren. De oude sigarenkistjes gebruikte ik dan om schelpjes in te sparen. De bovenkant versierd met schelpen die ik had gevonden en natuurlijk de allermooiste schelpen in het kistje. Haha, jeugdsentiment.

  • Babette april 20, 2017 @ 7:26 am

   Dank je wel en wat een leuk verhaal!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*