Blog boekreview Inspiratie

Shoot! fotograferen met je hart

Al weer een hele tijd terug bracht ik een bezoekje aan het snorfestival, hier kocht ik onder andere het boek van Anki Wijnen, Shoot! Het is dus alweer een hele tijd geleden, maar ik wou nog steeds graag dit prachtige boek met jullie delen, want prachtig is het zeker!

Tijdens het lezen van het boek, kwam ik vaak foto’s tegen met bloemen. Dus besloot ik om het boek te fotograferen, samen met bloemen. Ik haalde bij één van de mooiste bloemisten uit Zwolle een paar prachtige bloemen, en ging thuis aan de slag. Heel leuk om op deze manier iets te fotograferen en nog een voordeel ik geniet nu nog steeds van vaas met prachtige bloemen op mijn kamer!shootHet boek staat vol met mooie foto’s zoals we ook al gewend waren op de blog, zilverblauw! Zelf vind ik fotograferen ook erg leuk om te doen, maar ik ken nog lang niet alle knopjes op mijn camera, dus leek dit boek mij de perfecte oplossing. Het boek is mooi vormgegeven, bevat prachtig beeld en het belangrijkste het wordt ook nog is heel simpel uitgelegd door Anki! Ik had het boek dan ook zo in één keer uitgelezen.shoot-inhoudshootIn het boek wordt van alles op het gebied van fotografie uitgelegd, van compositie en perspectief tot het technische gedeelte van de camera. Vooral het laatste vond ik erg handig, want al die termen daar wordt ik wel een beetje gek van haha, maar gelukkig legt Anki het heel simpel uit en is het daardoor ook heel makkelijk te begrijpen!shootzilverblauw_shhot-Het boek is trouwens niet alleen bedoeld voor mensen met een spiegelreflexcamera, ook is er een apart hoofdstuk voor fotograferen met je smartphone. Ook al heb je geen spiegelreflexcamera het boek bevat zulke prachtige foto’s, dat alleen het kijken al zorgt voor de nodige inspiratie!shootrevieuwHet boek bevat niet alleen technische dingen maar ook een heuse ‘Shoot! Photo Challenge‘ Een challenge die ervoor zorgt dat je bewuster bezig bent met fotografie, gerichter kijkt en geïnspireerd raakt door de creativiteit van anderen! De photo challenge is een lijst met opdrachten waarvan je er elke dag, of week één uitvoert. Deze opdrachten zijn ook te downloaden op zilverblauw.nl. Aan de challenge ben ik zelf nog niet begonnen, maar hopelijk binnenkort, want het staat zeker op mijn lijstje om mee te beginnen en wie weet deel ik het dan wel hier..shooot

Altijd al meer willen leren van fotografie, maar wel zonder alle moeilijk vaktermen en geïnspireerd worden van alle mooie kleurrijke foto’s, dan is het boek Shoot! zeker een aanrader!

***

 

 

 

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Rensina Steursma
  februari 5, 2016 at 9:11 am

  Wauw wat zijn je foto’s superleuk geworden en goed gelukt!
  Mooi idee om de bloemen te gebruiken.
  Ben zelf ook nog steeds erg blij met het boek 🙂

 • Reply
  Anouk
  februari 5, 2016 at 9:42 am

  Dit boek gaat nu toch maar eens op mijn verlanglijstje staan, geloof ik.

 • Reply
  Anki
  februari 5, 2016 at 2:58 pm

  Wat lief, dankjewel!

 • Reply
  Denise
  februari 5, 2016 at 4:59 pm

  Ja, wat een fijn boek he! Je maakte er prachtige foto’s bij 🙂 Helemaal in de stijl van het mooie boek. Ik had hem ook in een avondje uit, leest heel prettig!

 • Reply
  Basiliadou
  februari 13, 2016 at 11:43 am

  Oh, ik wil dat boek ook heel graag! Mooie foto’s trouwens. Nu kan je verder genieten van deze bloemen :))!

 • Reply
  Sterre
  april 14, 2016 at 6:43 pm

  Wat een leuk boek, heb je enig idee waar je het nog zou kunnen vinden?
  Je ziet aan je foto’s dat je al veel aan het boek gehad hebt. 🙂

  • Reply
   Babette
   april 14, 2016 at 6:49 pm

   Dankjewel en wat een lief compliment, dat vind ik leuk om te horen! Maar je kunt het boek bestellen op de site van Anki zelf (https://www.zilverblauw.nl), zij heeft daar een eigen shop en anders ook in de plaatselijke boekhandels, sissyboy enz..

  Laat een reactie achter