Blog recepten

Recept: bramencrumble

Afgelopen weekend leende ik het boek van ‘uit pauline’s keuken‘ bij de bieb en kwam een heerlijk recept met bramen tegen, bramencrumble. Zondag ging ik op pad om bramen te plukken, maar eenmaal aangekomen bij de bramenstruiken, bleken er opeens bijna geen bramen meer te zijn. Daar ging me plan, gelukkig verkoopt de supermarkt ook bramen en kon ik uiteindelijk toch nog het recept proberen! Het was zo lekker dat ik vandaag het recept hier deel.

Het recept kwam ik tegen in het boek ‘uit pauline’s keuken’, ik heb het alleen veranderd door inplaats van amandelmeel, gewoon meel te gebruiken. Het recept is ongeveer voor 4 a 6 personenrecept-bramencrumble recept-ingredientenbramencrumbleDe ingrediënten zijn hierboven te zien. Alle ingrediënten in huis? Dan kunnen we gaan beginnen:

* Verwarm de over voor op 180 graden
* Vet een overschaal in en verdeel de bramen over de schaal
* Schil de appel en snijd in stukjes. Voeg de appel samen met een tl kaneel bij de bramen en meng alles door elkaar
* Hak/snij de hazelnoten grof met een keukenmes. Doe ze in een kom, samen met het meel, scheutje agavesiroop en de kokosolie. Verkruimel het met je vingers tot grove kruimels
* Verdeel de kruimels over het appel-bramenmengels
* Bak de crumble in ongeveer 25 minuten goudbruin.

( De eerste foto’s zijn gemaakt voordat de crumble in de oven ging, uiteindelijk wanneer het uit de oven komt, moet het goudbruin zijn, zoals op de laatste foto. )

bramencrumblerecept-bramen-crumblebramencrumble-recept

De crumble is heel lekker in combinatie met ijs of kwark! Het recept is eigenlijk heel simpel, maar het is zo lekker. Ik krijg gelijk gelijk ideeën voor andere combinatie, zeker weten dat ik dit nog vaker ga maken!

***

You Might Also Like

No Comments

Laat een reactie achter