recepten

Kerst koekjes bakken

Bij kerst, denk ik onder andere aan de zelfgemaakte koekjes. Maar moest eerlijk toegeven dat ik ze nog nooit zelf had gemaakt, haha oeps. Hoogste tijd om daar eens verandering in te brengen en aan de slag te gaan. 

Ingrediënten:

  • 170 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl gemberpoeder
  • snufje zout
  • 70 gram witte bastardsuiker
  • 60 gram boter
  • 70 ml schenkstroop
Meng de bloem, bakpoeder, bastaardsuiker, gember, kaneel en zout door elkaar. Snij de boter in kleine stukjes en voeg bij het beslag toe. Giet de stroop erbij in en roer alles door elkaar. Kneed het mengsel tot een bal. (Als het te droog is kun je eventueel nog wat water toevoegen.) Verpak de bal deeg in huishoudfolie en leg minimaal een half uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal het deeg uit de koelkast en laat 5 minuten op temperatuur komen. Bestrooi het werkvlak en de deegroller met bloem. Rol het deeg uit tot ongeveer 8 mm dik. Steek met de vormpjes koekjes uit het deeg en leg ze op de bakplaat. Bak de koekjes in ongeveer 10 minuten en laat de koekjes afkoelen.

・ ・ ・ ・ ・ ・ ・ ・ ・ ・ ・ ・ ・ ・ ・ ・ ・ ・ ・ ・ ・ ・ ・ ・ ・ ・ ・ ・ ・ ・ ・ ・ ・ ・ ・ ・

 
Voor het glazuur.

Vermeng poedersuiker met een paar druppels water. Versier de koekjes met het glazuur. Je kunt eventueel zelf een spuitzakje maken met een velletje bakpapapier. Draai het papier in een scherp puntjes, net zoals vroeger met de pijltjes, vul het spuitzakje en knip een klein stukje van het puntje af Maakt het nog iets makkelijker om de koekjes te versieren. 

Streepjes, stipjes, ga lekker los!

・ ・ ・ ・ ・ ・ ・ ・ ・ ・ ・ ・ ・ ・ ・ ・ ・ ・ ・ ・ ・ ・ ・ ・ ・ ・ ・ ・ ・ ・ ・ ・ ・ ・ ・ ・ 

Maak jij wel eens (kerst) koekjes? Ben je van plan om deze koekjes te maken of ben je misschien geïnspireerd tot iets anders. Laat het mij vooral weten. Deel een foto met #studiobabsie, tag mij of mail mij, het mag en kan allemaal. Ik vind het super leuk om jullie creaties te zien! Want, "van een berichtje krijg ik een blij gezichtje! 

You Might Also Like

No Comments

Laat een reactie achter