Havermoutkoekjes zonder suiker

Een recept, dat was al weer een hele tijd geleden.. Als je mijn blog vanaf het begin volgt weet je het misschien nog wel, maar bijna alle recepten die ik ooit deelde hadden te maken met havermout. Helaas staan die allemaal niet meer hier op studiobabsie.nl. Dus vond ik het wel weer is tijd voor een nieuw receptje en deze bevat geen suiker en is ook nog is makkelijk te maken, wat wil je nog meer. 😉

ingredientenWat heb je nodig: * 1/4tl zout * 50g boter * 200g havermout * 2 friszoete appels * 50g rozijnen * 55g amandelschaafsel *

homemade-cookiesHet recept vond ik laatst in de Allerhande en is eigenlijk heel simpel. Verwarm de oven voor op 170ºC. Rasp de appels. Meng de appels met de havermout, rozijnen, 4/5 van het amandelschaafsel, de boter en het zout. Kneed dit tot een samenhangend geheel.

Rol met natte handen balletje (ongeveer 12) en druk plat, leg ze op een bakplaat met bakpapier en bestrooi met de rest van het amandelschaafsel. Bak de koekjes in het midden van de oven in 30 min goudbruin en gaar.cookiesIk vond zelf de cookies erg lekker en miste ook niet de suiker. Mijn moeder en broertjes daarentegen merkte het wel gelijk en vonden ze daardoor wat droger, zelf eet of drink ik ook niet zoveel suiker.. Maar laat je zeker niet tegen houden en probeer het gewoon een keer, want zoals ik al zei ik vond ze zelf wel erg lekker!koekesrecepthavermoutkoekjes

Maak jij wel eens koekjes zonder suiker? En laat me weten als je deze koekjes gaat maken en wat je ervan vind!

***

 

6 Comments, RSS

 1. Rensina Steursma januari 30, 2016 @ 8:29 am

  Wat zijn je foto’s goed gelukt zeg!
  Heel mooi, het recept ziet er ook goed uit.

 2. Alet januari 30, 2016 @ 1:47 pm

  Ik gebruik altijd suiker eigenlijk.
  Misschien eens tijd om een recept zonder te proberen….

 3. Sabine januari 30, 2016 @ 7:53 pm

  Ziet er lekker uit, en super mooie foto’s heb je gemaakt!! Leuke blog heb je ook!! 🙂 ik ga je volgen!

 4. cosy by Cindy februari 1, 2016 @ 7:39 pm

  Ziet er heerlijk uit. Heb al veel havermout recepten geprobeerd maar deze ken ik nog niet.
  Mooie foto’s ook!

 5. Astrid februari 6, 2016 @ 7:59 pm

  Ben altijd opzoek naar lekkere snacks zonder suiker, merk dat ik er toch wel snel naar grijp die koekjes vol suiker. Dus ga deze opslaan en zelf een keertje maken!

 6. Melle maart 14, 2016 @ 2:54 pm

  Echt onwijs leuk zeg en toevallig ben ik dol op havermout! Ik eet zelf ook weinig (toegevoegde) suikers dus volgens mij komt het met dit recept helemaal goed 🙂 Dankjewel!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*