Blog DIY

DIY: tape houder *

DIY-tapehouderVan de week had ik het over een paar DIY projecten die niet echt opschoten, maar vandaag kan ik er één aan jullie laten zien!
Het duurde even en ben er ook een tijdje mee bezig geweest, maar ik ben wel blij met het eindresultaat! Het idee was om ook van deze DIY weer een simpel en makkelijk project te maken. De eerste ideeën waren dat ook, maar het eindresultaat was niet helemaal wat ik had bedacht. Na wat aanpassingen is het toch gelukt, alleen zorgde dit wel voor een iets moeilijke DIY.   Dus ben je niet zo handig in klussen en heb je een handige vader of opa, kun je ook deze lief aankijken.
Maar als ik het kan, komt het bij jullie vast ook gehad! Laten we maar snel beginnen..

benodighedenAls eerste de benodigdheden, want wat heb je allemaal nodig voor dit project. Hierboven heb ik een lijstje gemaakt van wat je allemaal nodig hebt. De koperen buis kocht ik bij de gamma voor €6,60 en voor het hout gebruikte ik een vurenhouten plankje die we nog in de schuur hadden liggen. Omdat het eerste idee niet werkte en ik tussendoor de plannen nog heb veranderd heb ik niet veel foto’s kunnen maken van de stappen en het proces, maar ik hoop dat het zo ook duidelijk wordt..stappenplan

* Als eerste zaag je het hout op de gewenste formaat, in dit artikel hou ik de maten aan die ik heb gebruikt, maar je kunt het natuurlijk aanpassen zodat je zelf kunt bepalen hoe groot of hoe klein het wordt. De maten staan in de foto hierboven vernoemd in cm. Je hebt dus één plankje nodig van 24,5 x 6,5 cm. Twee driehoeken van 9 cm hoog, van beneden 6 cm en van de bovenkant 2,5 cm.
* Als je alles hebt gezaagd kunnen we gaan beginnen met het boren. Ik gebruikte een speedboor van 16mm, omdat mijn buis 15mm was en zo komt het allemaal netjes in elkaar te liggen en heb je niet een te groot gat. Het gat boorde ik 3 cm vanaf de bovenkant gemeten (dit is dus gemeten vanaf het midden van het gat)
Nu hebben we eigenlijk het moeilijkste gehad!
* Voor stap 3 gaan we de buis snijden met een buizensnijder. Ik sneed de buis af op een afstand van 25 cm.
* Alle onderdelen klaar? Dan kun je de driehoeken vastlijmen op het latje, bij mij zitten ze een cm vanaf de kant.
* Als ook dit gelukt is en de lijm droog is, kunnen we gaan beginnen met het schilderen. Ik koos voor wit omdat ik dit het mooiste vond staan op mijn bureau en het kwam ook goed uit in combinatie met de koper kleur van de buis. Je kunt natuurlijk ook voor een andere kleur gaan!Ik hoop dat het ook zo zonder de foto’s een beetje duidelijk is geworden.. Als er toch nog iets onduidelijk is, kun je het altijd nog vragen in de comments! En dan nu het eindresultaat… *tromgeroffel*verftapehoudertapehouder2tapehouderdetailtapehouderDIYZowel een paar van mijn tapejes als een rolletje touw heb ik eraan gehangen, zo heb ik alles bij de hand als ik een cadeautje ga inpakken of bezig ben met snailmailen!

Wat vind jij van deze DIY?

***

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply
  writingmonique
  augustus 2, 2015 at 8:38 am

  Aah! Wat een leuke DIY! Het resultaat is zo gaaf!

 • Reply
  Thera
  augustus 2, 2015 at 10:22 am

  Oh wauw Babette zo ontzettend gaaf!

 • Reply
  Lindsey Beljaars
  augustus 3, 2015 at 12:53 pm

  Heel leuk gedaan!!

 • Reply
  Bettie
  augustus 3, 2015 at 6:36 pm

  Leuke en handige DIY! Leuke washi tapejes heb je trouwens. Waar heb je ze allemaal vandaan?

  • Reply
   studiobabsie
   augustus 3, 2015 at 8:00 pm

   Dankjewel voor je lieve reactie! De tapejes komen vooral van de hema, daarnaast heb ik er ook een paar van de action, xenos en laatst heb ik ook een artikel geschreven over nieuwe tapejes van de dille & kamille..

 • Reply
  Anouk
  augustus 4, 2015 at 8:02 am

  Ik kwam toevallig op je blog door je reactie bij loosbyaharon. Super leuke blog heb je!
  En wat een originele DIY is dit! Echt heel tof!

 • Reply
  mefrouw
  augustus 12, 2015 at 5:12 pm

  Het geeft me inspiratie voor een ietwat ander modelletje…dank je wel!!

  • Reply
   studiobabsie
   augustus 12, 2015 at 6:10 pm

   Wat leuk! En Ben erg benieuwd naar jouw model, laat je anders een foto zien als het af is??

 • Reply
  Augustus in vierkante fotootjes | Studio Babsie
  september 1, 2015 at 6:27 am

  […] kon ik eindelijk is een paar leuke DIY projecten doen. Waaronder dit leuke project voor een houder voor je washitape! * Ik won een give away via instagram, een hele leuke, namelijk een ketting van allerlievelings!! * […]

 • Laat een reactie achter