Blog DIY Gastblog

DIY: Stempels maken met Hema gutssetje

DIY-stempelmakenEen paar weken terug werd ik gevraag of ik misschien een gastblog wou schrijven voor de blog van Rensina en deze week kwam het artikel online, je kunt het hier terug lezen op haar blog!

Het leek me altijd al leuk om een keer een gastblog te mogen schrijven, dus ik vond het ook heel leuk toen Rensina mij vroeg voor een gastblog!! Na wat overleg en een paar ideetjes verder, had ik uiteindelijk bedacht om eindelijk is het Hema guts-setje uit gaan proberen en zelf stempels te maken. Omdat ik jullie ook graag wil laten zien hoe ik dit heb gedaan, laat ik vandaag het artikel op mijn eigen blog zien!

DIYstempelbenodighedenWat heb je nodig:
* Gutssetje   (te koop bij de Hema, voor €4,95)
* Mesje
* Potlood
* Gum   (ik gebruikte een grote gum van de action, deze koste maar 28cent!)
* Stempelkussen

stap1DIYstempelAls eerste moet je natuurlijk bedenken wat voor plaatje je uiteindelijk wilt stempelen: paperboat, pijltje, cactus, envelop. Alles kan, maar zorg er wel voor dat het niet een al te moeilijk plaatje is. In dit voorbeeld laat ik zien hoe ik het heb gedaan bij een ijsje.

Als eerste teken je het plaatje op de gum. Als je dit niet uit de hand kunt, kun je het ook eerst op een papiertje tekenen, dan op de gum leggen en op de achterkant krassen met je potlood. Je zult zien dat dan je tekeningetje op de gum licht te zien is (net zoals carbonpapier).

stap2DIYstempelenVervolgens guts je alles om het plaatje heen weg, doe dit wel voorzichtig, want als je niet oplet, schiet je misschien uit en kun je weer opnieuw beginnen!

stap3DIYstempelenAls je denkt dat je alles hebt weg gegutst, kun je de stempel alvast testen. Zoals hierboven te zien is, zijn er soms nog een paar plekjes waar nog wat weg gegutst moet worden. Als je uiteindelijk alles weg hebt gegutst, is je stempel klaar!!

DIYstempelgutsenWil je nou weten wat je allemaal kan doen met deze zelfgemaakte stempels, hou dan de blog in de gaten, want binnenkort laat ik zien wat je er  allemaal mee kan!


Heb jij al wel eens stempels gemaakt?

***

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  writingmonique
  juli 19, 2015 at 11:34 am

  Wat ontzettend leuk! Zo leuk! Ik ben benieuwd naar de manieren om je stempels te gebruiken 🙂

 • Reply
  deniesdenies
  juli 20, 2015 at 10:43 am

  Wat zijn ze mooi geworden! Ik probeerde ook eens stempels te maken, maar dit werkje is niet aan mij besteed. Zere vingers en onduidelijke stempels waren het resultaat hihi!

 • Reply
  Isolde
  juli 20, 2015 at 11:03 am

  Wat een creatief idee! Ik zocht laatst een stempel met een specifiek plaatje, maar kon het niet vinden, nu ga ik het zelf eens proberen te maken!

 • Reply
  Hannelore au pays des merveilles
  juli 25, 2015 at 10:54 am

  Handig met zo’n setje! Ik heb er een keer zelf gemaakt (voor maquettes heb ik sowieso allerlei mesjes rondslingeren), maar dit lijkt me heel wat makkelijker! Misschien waag ik me er binnenkort nog eens aan 😉

 • Reply
  Wat te doen met zelfgemaakte stempels?! | Studio Babsie
  augustus 5, 2015 at 6:00 am

  […] ik in een artikel zien, hoe je zelf stempels kon maken met het gutssetje van de Hema, je kunt het hier terug lezen! Zelf stempels maken is heel leuk om te doen, maarja wat doe je er eigenlijk mee als je […]

 • Reply
  kim
  september 21, 2015 at 9:24 pm

  toevallig was ik daar van de week mee beezig toen ik voorbij je blog post kwam ik zag dat je het gegutst had dus nu ga ik het proberen met het guts setje. thanks wist niet dat je die bij hema kon kopen

  • Reply
   studiobabsie
   september 22, 2015 at 4:34 am

   Wat leuk om te horen! En succes met het maken is echt heel leuk om te doen!

  Laat een reactie achter