Blog DIY

DIY: etui maken *

DIYetuiZo langzamerhand komt er bijna weer een einde aan de vakantie en dus moeten er ook weer nieuwe schoolspullen komen! Maar dit kun je natuurlijk ook zelf maken, dus vandaag laat ik zien hoe je zelf een etui kunt maken!

Deze DIY liet ik in het begin van dit jaar ookal een keer zien, maar kwam er later achter dat het niet zo duidelijk uitgelegd was en aangezien er ook een paar nieuwe volgers bij gekomen zijn, laat ik het vandaag nog een keer zien, maar dan met een betere beschrijving!

benodighedenetuiDIYJe hebt nodig: Stof, een rits, spelden, schaar en een naaimachine. De ritsen vond ik bij de kringloop! Voor stof zou je ook een effe kleur kunnen bestempelen, zoals te zien was in dit artikel!stap1In dit artikel hou ik de maten aan die ik heb gebruikt, maar je kunt het natuurlijk altijd groter of kleiner maken! Als eerste knip je twee stukken stof van 23×28 cm. Ik gebruikt voor de buitenkant een stof met patroon en voor de binnenkant een fel kleurtje. stap2Speld de 2 stukken stof op elkaar en naai de twee kanten van 23 cm dicht. Dit hoeft niet, maar ik vind het zelf wel handiger! stap3Vouw een stukje van de stof dubbel (ongeveer 1cm) en speld het vast op de rits. Nu kun je er met de naaimachine overheen. stap4Aan de andere kant doe je precies het zelfde. Stukje stof dubbelvouwen, vast spelden en met de naaimachine erover heen. stap5Als de rits vast zit, draai je de stof binnenste buiten. stap6Stof binnenste buiten? Dan kun je de zijkanten dicht naaien. Zorg er wel voor dat bij de laatse zijkant de rist een stuk open is, want anders kun je de stof niet meer terug draaien. stap7klaarAls laatste knip je alle draaitjes weg en draai je de stof weer goed. En dan is je etui klaar!! etuiDIY etuiIk hoop dat de beschrijving zo duidelijk was.. En laat me weten als jij er ook één gaat maken!

***

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Thera
  augustus 12, 2015 at 5:25 pm

  Erg leuk!

 • Reply
  Marjolein - VanDieDingenDus.nl
  augustus 16, 2015 at 12:32 pm

  Oh wat super leuk! Ik wilde soms dat ik wat handiger was, dit ziet er zo leuk uit!

  • Reply
   studiobabsie
   augustus 16, 2015 at 12:35 pm

   Ik moet zeggen dat ik ook niet heel handig ben met naaimachines, heb vaak ruzie ermee haha. Maar deze DIY is gelukkig niet al te moeilijk en is me al een paar keer gelukt! Dus er is hoop haha en lukt het toch niet heb ik altijd nog een rits hier liggen voor nog een etui.. 😉

  Laat een reactie achter