Broodje bakken

Broodbakken, iets wat ik de laatste tijd heerlijk vind om te doen op bijvoorbeeld een zondag ochtend. Eén nadeel aan het maken van brood het kost even wat tijd, omdat er ook van wat tijd tussen zit om te rijzen. Dit brood wordt gemaakt zonder gist en staat daardoor binnen 45 minuten op tafel! Perfect toch om even snel te maken?!

Benodigdheden:


  • 250 gr. bloem
  • 85 gr. havermout
  • 250 ml. karnemelk
  • 1 tl. zout
  • 1tl. baking soda
  • 1tl. bakpoeder
  • 4el. gemengde zaden (pompoen/zonnebloem/sesam/maanzaad)

Verwarm de over voor op 200ºc. Meng alle droge ingrediënten door elkaar, maar bewaar een klein deel van de zaden om later over de bovenkant te strooien. Voeg de karnemelk toe aan de droge ingrediënten. Meng alles door elkaar. Vet een bakblik in en bestrooi met bloem. Doe het mengsel in het bakblik, maak de bovenkant een beetje nat met een kwastje en strooi  de overgebleven zaden erover heen. Bak het brood in 30/35 min in de oven. Het brood is gaar als een sateprikker er droog uitkomt.


Een heel simpel recept, want het brood staat in 45 minuten op tafel. Daarnaast is het ook nog eens heel lekker en vullend!

***

One Comment, RSS

  1. Joanne april 22, 2017 @ 6:32 pm

    Zelfgemaakt brood is zó heerlijk! Deze ziet er ook heel goed uit!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*