Blog recepten

Bladerdeegpizza

Tja, tijdens het maken van dit artikel, zat ik na te denken over de titel, want ja, hoe noem je dit? Ik besloot om het bladerdeegpizza te noemen.. Een naam verzinnen was eigenlijk moeilijker dan het hele recept, het is simpel, maar behalve dat het heel lekker is, ziet het er ook nog is vrolijk uit!

Ik maakte deze bladerdeeg pizza voor bij de soep, als avondeten, maar het kan ook heerlijk als lunch! 

Het recept  is voor 2 personen.


  • bladerdeeg (3plakjes)
  • twee tomaten
  • geitenkaas (2 schijfjes)
  • tijm
  • peper / zout
  • ham
  • rucola

Verwarm de oven op 200ºc. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien, intussen kun je de tomaat in dunnen plakjes snijden. Leg plakjes bladerdeeg op een bakplaat, bekleed met bakpapier. Ik drukte de plakjes iets uit, waardoor de taart wat groter werd. Ik legde twee plakjes boven elkaar, de ander sneed ik doormiddel en legde ik ernaast, zodat je een rechthoek krijgt.

Leg de plakjes tomaat op de bladerdeeg. Snij en verdeel de geitenkaas over de tomaat. Breng op smaak met tijm, peper en zout. Bak de bladerdeegpizza in ongeveer 20 minuten in de oven. Maak af met plakjes ham en rucola.


Een simpel, maar ook nog is heel lekker, wat wil je nog meer?! Ik vind het zelf echt een aanrader, maar je moet van geitenkaas houden.. Ik ben heel benieuwd wat jullie hiervan vinden en laat me vooral weten als je het ook eens gaat maken!

***

You Might Also Like

No Comments

Laat een reactie achter