Bietensoep

Weekend, tijd voor heerlijke, zelf gemaakte soep! Heb je wel eens zelf soep gemaakt? Het is zo simpel, maar vooral zo leuk om te doen en lekker! Vanaf de zomer ben ik een half jaar (tijdelijk) op kamers geweest voor mijn stage, dit betekende opeens ook dat ik zelf moest koken.. Eén van mijn ontdekkingen was dan ook, dat het koken van soep zo simpel is en de creatie met biet vond ik helemaal verassend!

Als kind was mijn lievelingseten, (tomaten)soep. Voordat ik op kamers ging aten we ook wel af en toe soep, maar vaak uit blik. Niks mis mee, maar wanneer je het eenmaal zelf hebt gemaakt, wil je bijna niet meer anders.. Het leuke van het maken van soep, vind ik dat je heel makkelijk kunt uitproberen en dat het dan ook nog is super lekker, maar vooral ook simpel is.

Ingrediënten (voor 2/3 kommen soep):


  • 1 ui
  • teentje knoflook
  • paprika (geel)
  • 3 wortels (125 gram)
  • 2 voorgekookte bietjes
  • 500 ml water
  • groentebouillon blokje
  • gedroogde basilicum
  • creme fraiche

Snij het uitje. Fruit de uit samen met de knoflook aan in een scheutje olijfolie. Snij de paprika en wortel in stukken en doe ze ook in de pan. Laat ongeveer 3/5 minuten staan op laag vuur met de deksel op de pan. Doe de 2 bieten toe en snij in kleinere stukken. Verkruimel het bouillon blokje over de groente, voeg het water toe en een theelepel gedroogde basilicum. Breng zachtjes aan de kook en laat ongeveer 10 minuten koken tot dat de groente zacht is. Pureer met de staafmixer tot een glad geheel. Maak af met een lepeltje crème fraiche en eventueel nog wat (gedroogde) basilicum.


Zelfs als je niet van biet houd, is deze soep lekker! Zo houd mijn moeder niet van biet, maar deze soep vond ze zeker geslaagd, zelfs toen ik zei dat er biet in zat..

Ik ben heel benieuwd, maken jullie ook wel eens zelf soep?

***

One Comment, RSS

  1. Rensina Steursma februari 28, 2017 @ 2:10 pm

    Wauwie mooie foto zeg! (is dit diegene waar iets mis mee was? haha)
    Klinkt ook erg lekker.
    Wie weet maak ik het binnenkort

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*