Blog DIY

5 ideeën om je boeken te kaften

Het einde van de vakantie is bijna in zicht, wat voor de meeste scholieren dus betekent, boeken kaften. Helaas hoef ik zelf al een jaar geen nieuwe boeken en dus ook niet te kaften. Ondanks dat kon ik het niet laten om vandaag vijf verschillende manieren te laten zien om je boeken te kaften.

Behalve de standaard rollen kaftpapier, zijn er nog zo veel meer manieren en materialen om je boeken mee te kaften. Vandaag laat ik vijf verschillende ideetjes zien. Laten we snel beginnen..boeken-kaftenkaften-boeken-boeken-kaften-5-manierenIn totaal dus vijf manieren, van links naar rechts.
Als eerste, bladmuziek, ondanks dat ik zelf geen noten kan lezen, vind ik het papier wel altijd heel leuk! Gecombineerd met een vrolijk bloemen washi tape en tada je eerste boek is klaar!
Nummer 2, hierbij heb ik gebruik gemaakt van een papieren tasje. Tegenwoordig krijgen we steeds vaker papieren tasjes tijdens het shoppen en deze kunnen dus ook nog eens heel goed gebruikt worden als kaftpapier! Dit tasje komt van de espritt, met de tekst #imperfect.
Nummer 3, je kunt natuurlijk altijd nog je eigen papier gaan stempelen. Ik gebruikte kraftpapier en het gummetje van een potlood om zwarte stipjes te maken. Een oude krant doet het ook goed als kaftpapier en inplaats van een etiket gebruikte ik een label. Als laatste, een boek gekaft met een oude landkaart. Voor 50 cent koop je bij de kringloop al een oude kaart, perfect voor bijvoorbeeld je aardrijkskunde boek toch?!

TIP: plak de hoekjes af met washi tape. Behalve dat het vrolijk staat, geeft het ook nog eens extra stevigheid. Des te langer kun je met je gekafte boeken doen!

boeken-kaften-boekenkaften

Behalve leuke gekafte boeken is een hippe etui natuurlijk ook nodig om school te overleven, toch?! Deze maak je makkelijk zelf, de beschrijving is hier te lezen.

Helaas hoef ik zelf al een paar jaar geen boeken meer te kaften, stiekem vind ik dit wel jammer, want het blijft zo leuk! Wat vind jij van boeken kaften, leuk of niet? Ik ben heel benieuwd hoe jullie dit jaar je boeken kaften, laat je het eindresultaat zien op instagram?

***

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Anouk
  augustus 24, 2016 at 9:59 am

  Wat een fijne inspiratie! Ik deel jouw blogpost even op mijn Facebook agenda later vandaag 🙂

  • Reply
   Babette
   augustus 24, 2016 at 10:02 am

   Dankjewel en wat leuk!

 • Reply
  wytske
  juli 7, 2018 at 2:24 pm

  superleuke ideeen

 • Laat een reactie achter